18 Ekim 2024
Engelle.Net
iPhone Engellenen Numaradan Gelen Mesajları Görme
Genel

iPhone Engellenen Numaradan Gelen Mesajları Görme

Bir kişiyi telefondan engellemek, istenmeyen aramalardan, mesajlardan ve FaceTime aramalarından korunmak için kullanılan bir yöntemdir. iPhone’da bir kişiyi neden ve nasıl engelleyeceğinizi kullanma kılavuzunda bulabileceğiniz gibi bu yazımızda da kolaylıkla bulabilirsiniz.

iPhone diğer telefonlardan daha farklı bir işletim sistemine sahip olduğu için daha farklı hareket edilmektedir. Kişiler rahatsız oldukları kişilerden gelen arama ve mesajları engellemektedir. Ama insan doğası gereği de gelen mesajları merak etmektedir.

Kişi engelleme yapmasına rağmen iPhone engellenen numaradan gelen mesajları görmek için mesaj kısmına girerek engellenen mesajlar kısmına girerek bakabilir. Kişinin bu mesajı görmüş olduğu diğer tarafa bildirilecektir.

iPhone Spam Mesajları Nerede?

İPhone Spam Mesajları Nerede sorusu internet sitesinden araştırılmaktadır. Kişiler belli sebeplerden kaynaklı olarak engelleme yapmaktadır. Teknolojinin ilerlemesi ve telefonların akıllı olması ile birlikte birçok hizmet ortaya çıkmıştır. Bunlardan bir tanesi de engelleme özelliğinin olmasıdır. Telefonlarda bu özellik zaman içerinde eklenmiştir. Neredeyse her marka ve model telefonda bu özellik bulunmaktadır. Telefonda engelleme sebepleri:

  • Spam veya Taciz: İstenmeyen mesajlar veya aramalar olması durumunda engelleme yapılmaktadır.
  • Gizlilik: Belirli kişilerin size ulaşmasını engellemek için engelleme yapabilirsiniz.
  • Rahatsızlık: Rahatsız edici veya sürekli olarak arayan kişiler oldukça rahatsız edici olmaktadır. Bu sebepten kaynaklı olarak engelleme özelliği kullanılmaktadır.
  • Güvenlik: Kişisel güvenliği sağlamak amacıyla da engelleme özelliği kullanılmaktadır.

Spam Mesajlar Nereye Düşer?

Spam mesajları nereye düşer marka ve modele göre farklılık gösterebilmektedir. Spam mesajları rahatsız edici olan mesajlardır. Spam mesajları şahıslar tarafından da gelebileceği gibi aynı zamanda bazı şirketler tarafından da atılmaktadır.

Spam mesajları genellikle mesajların ayarlar kısmında olmaktadır. Bu kısımda üç nokta bulunmaktadır. Buraya tıkladığınızda engellenen mesajlar kısmı bulunmaktadır. Buraya tıkladığınız zaman atılmış olan spam mesajlarını görebilirsiniz. Spam mesajlar bazı kişiler tarafından sürekli olarak atılan ve ardı arkası kesilmeyen mesajlardır. Bazı bahis sitelerinden de oldukça fazla spam mesajı gelmektedir. Kişilerin dolandırıcılık içeri olan mesajlar için de dikkatli olması gerekmektedir. Bilinmeyen numaralardan gelen mesajlarda olan linklere tıklamamalıdırlar.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir