18 Ekim 2024
Engelle.Net
Engellenen Numara Nasıl Aranır
Genel

Engellenen Numara Nasıl Aranır

Engellediğiniz bir numarayı aramak için öncelikle numaranın engelini kaldırmanız gerekir. Engellediğiniz bir numarayı doğrudan arayamazsınız çünkü bu numara engellendiği için sizinle iletişime geçemez ve siz de o numarayı arayamazsınız. Engeli kaldırdıktan sonra bu numarayı arayabilirsiniz.

Engellenen Numara Nasıl Aranır adımları olarak ilk öncelikli olarak yapmanız gereken numarayı engellenenler listesinden kaldırın

  • Ayarlar Uygulamasını Açın.
  • Telefon seçeneğine gidin.
  • Engellenen Kişiler veya Engellemeler ve Kimlikler seçeneğine tıklayın.
  • Engellenen numarayı bulun ve üzerine tıklayın veya sağa kaydırarak Engeli Kaldır seçeneğine tıklayın.

Engellenen numarayı aramak için ise telefon uygulamasını açarak numarayı bularak arayabilirsiniz. Ya da manuel olarak numarayı girerek de arama yapabilirsiniz.

Engellenen Numara Aradığında Telefon Çalar Mı?

Engellenen numara aradığında telefon çalar mı sorusu da oldukça araştırılmaktadır. Kişiler belli sebeplerden kaynaklı olarak şahıs ya da şirketlere ait numaraları engellemektedir. Özellikle bu bir kişi yani şahıs araması ise kişi devamlı aranmaktan rahatsız olmakta ve telefonundan kişiyi engellemektedir. Aynı zamanda da psikolojik olarak engelleme yapıldıktan sonra da arayıp aranmadığını da merak etmektedir.

Ya da kişi kesinlikle kişinin kendisini arıyor olmasını görmek dahi istememektedir. Engellenen numara aradığında genel olarak telefon çalmaz direkt spam olarak engellenir. Arayan kişi ise genellikle sesli mesaja yönlendirilir.

Beni Engelleyen Aramamı Görür Mü?

Beni engelleyen aramamı görür mü? Kişiler tarafından merak edilmektedir. Çünkü bazen kişiler birbirleri arasında problem yaşamaktadır. Ve cep telefonundan engelleme yaparak rahatsız edilmesinin önüne geçmektedir. Engellemeler bazen ciddi boyutta olabilirken bazen ise küçük kırgınlıklar sebebi ile yapılabilmektedir.

Engellenen kişi de aramasının aradığı kişiye düşüp düşmediğini merak etmektedir. Bu genel olarak psikolojik bir durumdur. Çünkü bazı kişiler gördüğü zaman engeli kaldırabilmektedir. Ama bu telefonun özelliğine göre değişiklik gösterebilmektedir. Gene olarak baktığımız zaman engellenen numaralar ekrana düşmemektedir. Bazen sesli yanıt sistemine aktarılmaktadır. Bazen ise direkt olarak hat meşgule düşmektedir.

Engellenen numaralar spam olarak algılanmaktadır. Otomatik olarak ret edilmektedir. Bu durum özellikle bazı kötü niyetli kişilerin önünü kesme noktasında yardımcı olmaktadır.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir